Verenigingen en Instellingen

www.vanhuisstedenadministraties.nl huissteden@produra.nl

Verenigingen en instellingen

 

Nederland telt zo’n 300.000 verenigingen en instellingen en dus ook even

zoveel penningmeesters. Een verantwoordelijke baan. De tijd dat de administratie op de achterkant van een sigarenkistje kon worden gedaan ligt ver achter ons.

Door de toenemende regels en druk op verenigingen en instellingen wordt het vinden van een goede penningsmeester steeds moeilijker. Daarnaast speelt het ook een rol dat er tegenwoordig meer tweeverdieners zijn en er binnen het gezin minder tijd is voor zo'n tijdrovende klus.

Een penningmeester moet tegenwoordig nogal aan wat eisen voldoen. Grote verenigingen zetten hun penningmeester met name in op het gebied van beleid en trachten een ander te vinden voor de administratie. Lukt dat niet dan kom ik in beeld. Naast het adviseren van de penningmeester over belastingzaken, vrijwilligersbeid, sponsorbijdrages, begrotingen, balansen en jaarafrekeningen, kan ik ook daadwerkelijk (een stuk van) de administratie op mij nemen. Zoals bijvoorbeeld in de facturatie, de bewaking van uitstaande contributies en andere vorderingen, het uitbetalen aan vrijwilligers, alle belastingzaken en desgewenst de loonadministratie.

Voor verenigingen wordt een standaard tarief toegepast van € 50 per uur, excl. 21% BTW, waarbij een korting wordt toegepast afhankelijk van het aantal leden.

< 250 leden 30 procent

< 400 leden 20 procent

< 650 leden 15 procent

> 651 leden en meer 10 procent

 

 

 

Copyright ® 2015 vanhuisstedenadministraties.nl

Store timings:

Monday to Friday: 9AM to 10PM

Saturday: 9AM to 12 PM

Sunday: Closed